Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto. Kruszonka lekko chrupiąca, a w środku jest mięciutkie.
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1006
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 361
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1006
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 361
Składniki
Z podanych składników zrobić kruszonkę. Masło może być miękkie - wtedy łatwo się zagniata. Kruszonkę dać do lodówki na minimum 30 minut.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać jajka, cukier, cukier waniliowy i jogurt. Wszystko starannie wymieszać. Przelać do foremki 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i rozłożyć na cieście. Posypać lekko cynamonem. Na wierzch kruszonka. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.