Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, ekspresowe w przygotowaniu, niesamowicie smaczne, a do tego udaje się za każdym razem. Ciasto jogurtowe z owocami to doskonały przepis zarówno dla początkujących kucharzy, jak i dla tych, który od czasu do czasu lubą sięgnąć po coś słodkiego. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy lub smaczny poczęstunek dla niezapowiedzianych gości.
Okrągła forma o średnicy około 24 cm
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 461
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 109
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 178
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 461
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 109
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 178
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i sodę.
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz po jednym żółtku. Odstawiamy mikser na bok, dodajemy stopniowo mąkę, jogurt naturalny i roztopione, przestudzone masło. Składniki mieszamy ze sobą.
Morele myjemy, osuszamy i kroimy na ósemki.
Okrągłą formę o średnicy około 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Na górze układamy owoce.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45 minut (do suchego patyczka). Ciasto studzimy na kratce. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.