Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto babkowe o smaku migdałowym z serem waniliowym. Szybkie, łatwe do upieczenia, zawsze się udaje. Nie wychodzą nam serniki upieczmy babkę z serem, będą dwa w jednym. Ciasto jest pyszne i efektowne.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3689
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 112
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3689
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 112
Składniki
Formę o wymiarach 28x18 cm wykładamy papierem do pieczenia na dnie i po bokach. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 °C (góra-dół bez termoobiegu). Potrzebny nam będzie jeden worek cukierniczy lub woreczek foliowy. Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Najpierw przygotowujemy ser. Przekładamy go razem z pozostałymi składnikami do miski, lekko rozdrabniamy widelcem i ubijamy na gładką masę mikserem. Napełniamy nim worek cukierniczy. Użyłyśmy końcówkę ozdobną, ale można jej nie zakładać.
Ubijamy ciasto. Do misy miksera wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, cukier i cukier wanilinowy. Ubijamy masę 3-4 minuty, aż zbieleje i trochę się napuszy. Do tak ubitej masy wlewamy olejek migdałowy, olej i śmietanę. Krótko mieszamy. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Łączymy składniki ciasta na najniższych obrotach miksera, tylko do ich wymieszania.
Przelewamy ciasto do formy. Odcinamy końcówkę worka i wyciskamy kratkę z sera na cieście. Tak przygotowany placek wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40- 45 min (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika, studzimy i jeszcze lekko ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Wyśmienite ciasto migdałowe z serem gotowe!