Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto na pożegnanie wakacji. Szybkie, smaczne i chyba dość popularne. Można bez owoców, można z owocami. U mnie ostatnio królują śliwki. Bardzo lubię ich smak, kiedy wtopią się w ciasto
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Składniki
Śliwki płuczemy, kroimy na pół , usuwamy pestki Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy olej i jogurt i delikatnie mieszamy. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników . Śliwki układamy na cieście i dociskamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 40 min Ciasto posypujemy cukrem pudrem.