Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z jogurtu greckiego, śmietanki i mleka skondensowanego zagęszczonego) słodzonego. Ciasto robi się łatwo i przyjemnie a efekt zachwyca. Zapraszam i polecam
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Biszkopty maczamy w mleku i wykładamy nimi dno blaszki (nie moczmy długo tylko zanurzamy-żeby nie namiękły za bardzo)
Żelatynę zalewamy gorącą wodą i dokładnie mieszamy-odkładamy do przestudzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy jogurt (przed przygotowaniem ciasta jogurt wciągamy z lodówki żeby nie był bardzo zimny) dodajemy też mleko zagęszczone słodzone i wszystko miksujemy.Do masy dodajemy wciąż miksując przestudzoną żelatynę-miksujemy krótko i dokładnie. Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao-miksujemy Masę wylewamy naprzemiennie raz jasną i na nią ciemną (odsyłam do filmu by zobaczyć dokładnie jak to zrobić)
Ciasto wstawiamy do lodówki żeby masa częściowo się stężała na ok godzinę 750ml wrzątku rozpuszczamy 2 galaretki malinowe, studzimy Na stężałej masie jogurtowej układamy maliny
zalewamy tężejącą galaretką-wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc
I gotowe :) Polecam gorąco, ciasto przepięknie wygląda w przekroju, jest bardzo stabilne, eleganckie :)