Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz zrobić szybko ciasto i jednocześnie pyszne , to polecam gorąco ten przepis.)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5310
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5310
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do dużej miski i dokładnie miksujemy, aż połączą się ze sobą na jednolitą masę.
Podłużną formę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika. Pieczemy w tem. 180st.C przez ok.1 godzinę. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika ,sprawdzić patyczkiem, czy na pewno jest upieczone.
Gdy ciasto wystygnie polewamy polewą czekoladową i posypujemy skórką pomarańczową. Łyżką lekko ją wgniatamy w ciasto SMACZNEGO!.