Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zniewalający smak , przepis do którego warto wracać.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1416
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1416
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem i wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę i jedną posmarować konfiturą malinową.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Gruszki obrać pokroić w kostkę, uprażyć na patelni z 2 łyżkami cukru, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone , wymieszać, dodać gruszki oraz krzepnącą galaretkę i wszystko wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto. Schłodzić w lodówce, pokroić na porcje.