Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto na stół świąteczny.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12643
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7156
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12643
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7156
Składniki
Wykonanie masy: Śmietankę ubić na sztywno, dodać orzechy i wymieszać łyżką. Dla smakoszy słodkości możemy masę lekko pocukrować. Wykonanie biszkoptu: Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dokładnie utrzeć mikserem, na koniec dodać olej. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 30x24. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu placka, odkroić 1/3 i pokruszyć. Na większą połowę ciasta wyłożyć przygotowaną masę, i posypać kruszonką, lekko wgniatając w masę. Wstawić do lodówki na dwie godziny i możemy podawać na stół świąteczny.