Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto na stół świąteczny.
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 549
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 549
Składniki
Wykonanie masy: Śmietankę ubić na sztywno, dodać orzechy i wymieszać łyżką. Dla smakoszy słodkości możemy masę lekko pocukrować. Wykonanie biszkoptu: Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dokładnie utrzeć mikserem, na koniec dodać olej. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 30x24. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu placka, odkroić 1/3 i pokruszyć. Na większą połowę ciasta wyłożyć przygotowaną masę, i posypać kruszonką, lekko wgniatając w masę. Wstawić do lodówki na dwie godziny i możemy podawać na stół świąteczny.