Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto na stół świąteczny.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Wykonanie masy: Śmietankę ubić na sztywno, dodać orzechy i wymieszać łyżką. Dla smakoszy słodkości możemy masę lekko pocukrować. Wykonanie biszkoptu: Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dokładnie utrzeć mikserem, na koniec dodać olej. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 30x24. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu placka, odkroić 1/3 i pokruszyć. Na większą połowę ciasta wyłożyć przygotowaną masę, i posypać kruszonką, lekko wgniatając w masę. Wstawić do lodówki na dwie godziny i możemy podawać na stół świąteczny.