Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto świetne w smaku i pięknie pachnie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 926
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 926
Składniki
Blaszka 28 X 19 cm. Blaszkę delikatnie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Blaszkę wstawiamy do lodówki. Tłuszcz do ciasta powinien być z lodówki. Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy w robocie z hakiem, lub zagniatamy ręcznie na gładką plastyczną masę. Ciasto zawijamy w folię, schładzamy około 30 minut. Opłukane i osuszone śliwki kroimy na pół. Schłodzonym ciastem wykładamy spód blaszki, lekko posypujemy bułką tartą i dość gęsto układamy połówki śliwek.
Całość posypujemy pestkami dyni , płatkami owsianymi i posiekanymi orzechami. Ciasto pieczemy w 180 C około 50 minut. Zawsze warto sprawdzić patyczkiem czy nie jest wilgotne.