Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto świetne w smaku i pięknie pachnie.
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 31
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 77
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 31
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 77
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Składniki
Blaszka 28 X 19 cm. Blaszkę delikatnie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Blaszkę wstawiamy do lodówki. Tłuszcz do ciasta powinien być z lodówki. Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy w robocie z hakiem, lub zagniatamy ręcznie na gładką plastyczną masę. Ciasto zawijamy w folię, schładzamy około 30 minut. Opłukane i osuszone śliwki kroimy na pół. Schłodzonym ciastem wykładamy spód blaszki, lekko posypujemy bułką tartą i dość gęsto układamy połówki śliwek.
Całość posypujemy pestkami dyni , płatkami owsianymi i posiekanymi orzechami. Ciasto pieczemy w 180 C około 50 minut. Zawsze warto sprawdzić patyczkiem czy nie jest wilgotne.