Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na biszkoptach i herbatnikach.Robi się w poł godz. Lekko kwaskowe z kremem kawowym i bananami,po prostu rozpływa się w ustach. Polecam wypróbować:)
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 92
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 188
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 130
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 197
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 92
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 188
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 130
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 197
Składniki
Blaszkę 25/34 wyłożyć folią aluminiową. Na spód wyłożyć biszkopty,na wierzch dać dżem wiśniowy. Ułożyć herbatniki i naponczować kawą wcześniej zaparzoną z dodatkiem rumu. Śmietanki ubić i dodać do serka mascarpone. Dodać cukier tyle ile lubimy i zmiksować. Wlewać stopniowo rum,miksować. Łyżką nabierać kawę wraz z fusami i dodać do kremu. Na końcu dodać śmietan-fix i zmiksować,aż krem zgęstnieje. Na herbatniki wylożyć połowę kremu. 4 banany pokroić w plasterki i ułożyć na kremie,lekko wciskając. Na banany dać herbatniki i naponczować kawą z rumem. Wyłożyć drugą połowę kremu i rozsmarować.
Herbatniki ,które zostały rozgnieść wałkiem do ciasta i posypać wierzch ciasta. Dać do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego życzę!