Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczne, lekko winne, bardzo szybkie w przygotowaniu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
1. W jednym naczyniu wymieszaj razem kefir, jogurt naturalny, olej i jajka (tylko do połączenia składników). 2. Do drugiego naczynia włóż wszystkie suche składniki. 3. Wymieszaj suche składniki z mokrymi. 4. Okrągłą formę do ciasta wysmaruj olejem, po czym przelej do niej ciasto. 5. Na wierzch rozłóż jeżyny. 6. Posyp 2 łyżkami cukru trzcinowego. 7. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. 8. Jeszcze ciepłe polej pomarańczowym lukrem lub gdy przestygnie posyp cukrem pudrem. 9. Smacznego.