Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczne, lekko winne, bardzo szybkie w przygotowaniu.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10973
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 210
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10973
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 210
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 366
Składniki
1. W jednym naczyniu wymieszaj razem kefir, jogurt naturalny, olej i jajka (tylko do połączenia składników). 2. Do drugiego naczynia włóż wszystkie suche składniki. 3. Wymieszaj suche składniki z mokrymi. 4. Okrągłą formę do ciasta wysmaruj olejem, po czym przelej do niej ciasto. 5. Na wierzch rozłóż jeżyny. 6. Posyp 2 łyżkami cukru trzcinowego. 7. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. 8. Jeszcze ciepłe polej pomarańczowym lukrem lub gdy przestygnie posyp cukrem pudrem. 9. Smacznego.