Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Kinder Bueno
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1595
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1595
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Składniki
Do garnka wlewamy 200 ml śmietanki, łyżkę cukru, masło mleko w proszku i wszystko razem gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut. Często mieszając drewnianą łyżka lub trzepaczką. Po tym czasie zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekane lub zblendowane orzeszki i wszystko razem mieszamy. Odstawiamy do całkowego przestudzenia. Do miski przełożyć serek mascarpone i zmiksować z przygotowaną masą z orzeszkami laskowymi. Masę z orzeszkami dodaję do serka mascarpone i wszystko razem miksuje do połączenia się składników. W osobnej misce ubijam 200 ml śmietanki z łyżką cukru pudru na sztywno. Dodajemy do kremu z mascarpone i wszystko razem mieszamy szpatułką. Do miseczki odkładamy dwie kopiaste łyżki kremu z mascarpone i dodajemy do tego dwie pełne łyżki kremu czekoladowego. Wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Blaszkę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy pierwszą warstwę ciastek. Wykładamy białą masę z mascarpone i ponownie układamy herbatniki. Kolejno wykładamy masę z kremem czekoladowym i równomiernie rozsmarowujemy. Następnie rozpuszczamy gorzką czekoladę nad parą wodną. Dodajemy łyżeczkę oleju. Dodałam koksowy. (Jeśli czekolada nadal nie będzie odpowiednio płynna dodajemy więcej oleju). Polewamy po cieście tworząc wzorki. Na koniec ułożyć czekoladki kinder bueno. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego!