Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepyszne ciacho bez pieczenia. Masa bueno jest odpowiednio słodka a dodatek kokosa świetne współgra smakowo. Przygotowanie ciacha zajmuje około 30 minut plus chłodzenie polecam ciacho do niedzielnej kawki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1365
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3529
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1365
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3529
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Składniki
Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy miód, masło i mleko w proszku. Mieszamy i podgrzewamy aż wszystko ładnie się połączy. Dodajemy połowę mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy. Studzimy. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Łączymy z zawartością rondla. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy połową krówki. Ponownie wykładamy herbatniki. Następnie masę bueno. Przykrywamy masę herbatnikami, smarujemy pozostałą krówką i przykrywamy herbatnikami. Chłodzimy w lodówce.