Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepyszne ciacho bez pieczenia. Masa bueno jest odpowiednio słodka a dodatek kokosa świetne współgra smakowo. Przygotowanie ciacha zajmuje około 30 minut plus chłodzenie polecam ciacho do niedzielnej kawki.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5080
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5080
Składniki
Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy miód, masło i mleko w proszku. Mieszamy i podgrzewamy aż wszystko ładnie się połączy. Dodajemy połowę mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy. Studzimy. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Łączymy z zawartością rondla. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy połową krówki. Ponownie wykładamy herbatniki. Następnie masę bueno. Przykrywamy masę herbatnikami, smarujemy pozostałą krówką i przykrywamy herbatnikami. Chłodzimy w lodówce.