Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
    Przepis bierze udział w konkursie
 
            Przepyszne ciacho bez pieczenia. Masa bueno jest odpowiednio słodka a dodatek kokosa świetne współgra smakowo. Przygotowanie ciacha zajmuje około 30 minut plus chłodzenie polecam ciacho do niedzielnej kawki.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17158
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6651
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17158
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6651
 
         
         
                Składniki
Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy miód, masło i mleko w proszku. Mieszamy i podgrzewamy aż wszystko ładnie się połączy. Dodajemy połowę mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy. Studzimy. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Łączymy z zawartością rondla. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy połową krówki. Ponownie wykładamy herbatniki. Następnie masę bueno. Przykrywamy masę herbatnikami, smarujemy pozostałą krówką i przykrywamy herbatnikami. Chłodzimy w lodówce.