Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Kinder Country
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
- Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej o odstawić do wystudzenia. - W misce ubijamy 200 ml śmietany 30% , gdy śmietana zaczyna się ubijać dodajemy łyżkami serek mascarpone cały czas miksując. -Do gotowej masy dodajemy 3 szklanki płatków Kangus i całość mieszamy łyżka. -Na koniec dodajemy partiami wystudzoną białą czekoladę i ponownie mieszamy łyżka na jednolitą masę. - W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę mleczną pozostawiamy do wystudzenia. -W misce miksujemy 150 ml śmietanki 30% na sztywno a następnie dodajemy do niej partiami wystudzoną czekoladę mleczną i mieszamy łyżką. - Przygotowaną blaszkę do pieczenia ( 35x25 lub tortownica 24 cm) wykładamy papierem a następnie układamy na dno herbatniki. - Następnie przekładamy przygotowaną wcześniej masę z białą czekoladą. - Na wierch ponownie układamy herbatniki a na nie masę z mleczną czekoladą. Wyrównujemy łyżką. - Wierzch posypujemy kilkoma garściami płatków i gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!