Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kocie języczki to podłużne nadziewane biszkopty przełożone lekkim śmietankowym kremem. Całość tworzy fantastyczny deser, któremu nikt się nie oprze. Najlepsze w cieście jest jego przygotowanie które zajmuje na całe 10 minut. Wystarczy połączyć śmietankę z serkiem i przełożyć ciasteczkami. Idealne ciacho do kawki czy herbatki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7614
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 222
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2513
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 538
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7614
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 222
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2513
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 538
Składniki
Ciasto jest banalnie proste i jego wykonanie zajmuje dosłownie 10 minut plus chłodzenie. Biszkopciki do ciasta możemy użyć z dowolnym nadzieniem truskawkowym lub brzoskwiniowym. Ja wybrałam truskawkowe. Dekoracja jest również dowolna, zamiast białej czekolady możemy użyć mlecznej. Do przygotowania ciasta potrzebujemy blaszki o wymiarach 24/24 cm. Do miski wlewamy śmietanę 36 % , możemy użyć 30 %. Miksujemy do uzyskania lekkiej pianki. Następnie dodajemy serek waniliowy i miksujemy chwilkę, do połączenia się składników. Blaszkę wykładamy połową nadzianych biszkopcików. Wlewamy masę śmietankową. Przykrywamy pozostałymi ciasteczkami. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Czekoladę białą możemy zastąpić mleczną lub deserową lecz uważam, że biała jest najlepsza to tego deseru. Wiórka kokosowe możemy pominąć lub zastąpić płatkami migdałowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce.