Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na puszystym biszkopcie w duecie budyniu jabłkowego pod kokosową bezą .
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44615
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181998
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 202
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44615
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181998
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 202
Składniki
Biszkopt .: Jajka ubijamy z cukrem na jasny puch . Na koniec mieszając łyżką lub mikserem na najmniejszych obrotach dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Gotowe ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy około 30 minut w 170 °C . Na wystudzony biszkopt wykładamy odsączone z kompotu jabłka pokrojone w plastry lub kostkę .
Na warstwę jabłkową wykładamy ciepły budyń , który gotujemy według przepisu na opakowania . ( 1/2 l kompotu wlewamy do garnka dodajemy cukier , trochę odlewamy do szklanki w której mieszamy sypki budyń , resztę zagotowujemy i wlewamy rozmieszany budyń gotujemy do momentu zgęstnienia budyniu ) .
Na wyłożony i wyrównany budyń wykładamy kokos . Kokos .: Masło roztapiamy wraz z cukrem mieszamy do lekkiego roztopienia cukru i dodajemy wiórki kokosowe , smażymy do lekkiego ze złocenia wiórków kokosowych . Na koniec w osobnej misce ubijamy jajko do którego dokładamy przestudzony kokos i łączymy razem .
Gotowe ciasto składamy następująco .: biszkopt -> jabłka -> budyń jabłkowy -> kokos . Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 °C przez około 20 minut do ze złocenia kokosu .
Po upieczeniu ciasto studzimy i pozostawiamy około 6 do 8 godzin do scalenia się warstw .