Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37234
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2532
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 164
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 197
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1549
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37234
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2532
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 164
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 197
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1549
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej Ciasto: Białka oddzieliłem od żółtek ,ubiłem na sztywną pianę. Dalej ubijając dodawałem porcjami cukier (po łyżce). Następnie po kolei (ciągle ubijając) dodawałem żółtka. Wymieszaną z kakao mąką ,przesiałem. Do masy jajecznej wsypałem składniki suche ,delikatnie (łopatką) wymieszałem. Tortownicę (22 cm) wyłożyłem papierem do pieczenia ,przełożyłem ciasto i piekłem przez 40 min w temperaturze 170 stopni C. Po wystudzeniu przekroiłem na pół. Masa: Mleko zagotowałem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypałem wiórki kokosowe ,gotowałem jeszcze 15 min ,do czasu kiedy masa zgęstniała. Do gorącej masy dodałem masło (po łyżce) ,mieszałem aż masło rozpuściło się. Masę ostudziłem i wyłożyłem na biszkopt. Na wierzch ciasta wyłożyłem masę z białej czekolady ,posypałem startą gorzką czekoladą.