Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto kokosowe z truskawkami i rabarbarem a do tego waniliowa beza całość tworzy niepowtarzalny smak .
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2998
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2998
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem , dodaj wiórki kokosowe i cukier , wymieszaj , następnie dodaj żółtka , olej i śmietanę , zagnieść kruszonkę .
3/4 kruszonki wyłóż do blaszki o wymiarach 20 x30 wyłożonej papierem do pieczenia , lekko ugniatając i podpiec 10 minut w temperaturze 180 st.
Truskawki i rabarbar pokrój drobniej i ułóż na podpieczone ciasto. Białka ubij z cukrem , dosyp proszek budyniowy, bezę wyłóż na owoce , wierzch posyp pozostałą kruszonką.
Ciasto piec jeszcze około 30 minut w temperaturze 180 st.