Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto kokosowe z truskawkami i rabarbarem a do tego waniliowa beza całość tworzy niepowtarzalny smak .
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 296
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14990
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2963
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 296
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14990
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2963
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem , dodaj wiórki kokosowe i cukier , wymieszaj , następnie dodaj żółtka , olej i śmietanę , zagnieść kruszonkę .
3/4 kruszonki wyłóż do blaszki o wymiarach 20 x30 wyłożonej papierem do pieczenia , lekko ugniatając i podpiec 10 minut w temperaturze 180 st.
Truskawki i rabarbar pokrój drobniej i ułóż na podpieczone ciasto. Białka ubij z cukrem , dosyp proszek budyniowy, bezę wyłóż na owoce , wierzch posyp pozostałą kruszonką.
Ciasto piec jeszcze około 30 minut w temperaturze 180 st.