Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości zawsze poprawią humor każdemu ta również!
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12112
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 23
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2122
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 217
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12112
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 23
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2122
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 217
Składniki
Biszkopt i biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa kokosowa: Jedną szklankę mleka gotujemy z cukrem i kokosem. Pozostałe mleko mieszamy z mąkami. Gotujemy budyń, studzimy i łączymy z utartą margaryną. Masę dzielimy na pół i do połowy dodajemy chałwę i adwokat.
Przełożenie: Biszkopt jasny- masa kakaowa- ciastka- masa z chałwą- biszkopt kakaowy- kajmak i pokruszone herbatniki