Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości zawsze poprawią humor każdemu ta również!
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4709
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 279
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1137
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 432
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4709
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 279
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1137
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 432
Składniki
Biszkopt i biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa kokosowa: Jedną szklankę mleka gotujemy z cukrem i kokosem. Pozostałe mleko mieszamy z mąkami. Gotujemy budyń, studzimy i łączymy z utartą margaryną. Masę dzielimy na pół i do połowy dodajemy chałwę i adwokat.
Przełożenie: Biszkopt jasny- masa kakaowa- ciastka- masa z chałwą- biszkopt kakaowy- kajmak i pokruszone herbatniki