Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości zawsze poprawią humor każdemu ta również!
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 13
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 5700
Pączki słodkie dzięki startemu burakowi, więc dodajemy mniej cukru.
Odsłon: 3
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 6279
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 13
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 5700
Pączki słodkie dzięki startemu burakowi, więc dodajemy mniej cukru.
Odsłon: 3
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 6279
Składniki
Biszkopt i biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa kokosowa: Jedną szklankę mleka gotujemy z cukrem i kokosem. Pozostałe mleko mieszamy z mąkami. Gotujemy budyń, studzimy i łączymy z utartą margaryną. Masę dzielimy na pół i do połowy dodajemy chałwę i adwokat.
Przełożenie: Biszkopt jasny- masa kakaowa- ciastka- masa z chałwą- biszkopt kakaowy- kajmak i pokruszone herbatniki