Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z owocami sezonowymi zapraszam po przepis
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Składniki
Z jajek oddzielam żółtko i białko ,do miski daje mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier dodaje żółtko i margarynę zagniatam kruche ciasto. Gotowe ciasto dziele na 2 części większą i mniejsza ,większy kawałek ciasta wykladam do blaszki wyłożonej papierem a mniejsza cześć do lodówki na czas dalszych przygotowań .Ciasto w blaszce popiekłam w nagrzanym piekarniku 10 minut w 180 stopniach .
Ze śliwek wyciągam pestki a jabłka kroje na grubsze plasterki nie obieram ,orzechy kroje na mniejsze kawałki .Ubijam białka z odrobiną soli pod koniec dodaje cukier i porcjami dosypuje budyń miksuje. Na podpieczone ciasto wykladam owoce poruszam cynamonem następnie wylewam bezę na nią daje orzechy i skubię po wierzchu pozostałe ciasto . Można do ciasta użyć dowolnych owoców jakie macie .
Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piekę bez termo obiegu 35 minut w 200 stopniach. gorące ciasto po wyjęciu z piekarnika posypuje cukrem pudrem i cekaem aż ostygnie, ciasto smakuje jeszcze lepiej kolejnego dni. Po dokładne wykonanie zapraszam na film na mój kanał YouTube .Smacznego