Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2703
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6374
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2703
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6374
Składniki
1. oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywno, żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesianą mąkę i wodę, na koniec wymieszać delikatnie z pianą, wyłożyć na blachę, wyrównać, piec ok 30-35 min, wystudzić, 2. kajzerki namoczyć w mleku, następnie rozdrobnić widelcem, dodać wiórki kokosowe, jak składniki dobrze nasiąkną mlekiem zagotować masę, gotować na wolnym ogniu aż będzie gęsta (uważać, żeby się nie przypaliło),dodać cukier i cukier waniliowy, wystudzić, 3. utrzeć Kasię, dodawać po łyżce zimnej masy, utrzeć puszysty krem, 4. na patelnię wsypać wiórki kokosowe, dodać cukier, zrumienić wiórki na złoty kolor, 5. biszkopt przekroić na dwie części, na spodzie rozsmarować dżem, na to większą część masy, przykryć biszkoptem, wierzch posmarować masą, posypać zimnymi wiórkami, smacznego