Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
1. oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywno, żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesianą mąkę i wodę, na koniec wymieszać delikatnie z pianą, wyłożyć na blachę, wyrównać, piec ok 30-35 min, wystudzić, 2. kajzerki namoczyć w mleku, następnie rozdrobnić widelcem, dodać wiórki kokosowe, jak składniki dobrze nasiąkną mlekiem zagotować masę, gotować na wolnym ogniu aż będzie gęsta (uważać, żeby się nie przypaliło),dodać cukier i cukier waniliowy, wystudzić, 3. utrzeć Kasię, dodawać po łyżce zimnej masy, utrzeć puszysty krem, 4. na patelnię wsypać wiórki kokosowe, dodać cukier, zrumienić wiórki na złoty kolor, 5. biszkopt przekroić na dwie części, na spodzie rozsmarować dżem, na to większą część masy, przykryć biszkoptem, wierzch posmarować masą, posypać zimnymi wiórkami, smacznego