Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne ciasto do popołudniowej kawki
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113195
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 617
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1046
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 708
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113195
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 617
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1046
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 708
Składniki
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Do blaszki wykładamy najpierw ciasto jasne-wyrównujemy, następnie ciasto ciemne. Przejeżdżamy po nie blaszki końcem łyżki robiąc esy floresy, wtedy ciasto będzie miało ładny przekrój.
Truskawki myjemy i kroimy na małe kawałki, następnie układamy na cieście. Ważne by nie dawać zbyt wiele truskawek, ponieważ w pieczeniu puszczą sok i ciasto może słabo wyrosnąć.
Składniki na kruszonkę dajemy do miski i wyrabiamy palcami do sypkiej konsystencji. Posypujemy ciasto. Pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Studzimy i gotowe