Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne ciasto do popołudniowej kawki
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Składniki
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Do blaszki wykładamy najpierw ciasto jasne-wyrównujemy, następnie ciasto ciemne. Przejeżdżamy po nie blaszki końcem łyżki robiąc esy floresy, wtedy ciasto będzie miało ładny przekrój.
Truskawki myjemy i kroimy na małe kawałki, następnie układamy na cieście. Ważne by nie dawać zbyt wiele truskawek, ponieważ w pieczeniu puszczą sok i ciasto może słabo wyrosnąć.
Składniki na kruszonkę dajemy do miski i wyrabiamy palcami do sypkiej konsystencji. Posypujemy ciasto. Pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Studzimy i gotowe