Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie ciast jest sztuką, której trzeba poświęcić nieco czasu i serca. Niekiedy jednak nawet perfekcyjna pani domu nie może pozwolić sobie na spędzenie kilku godzin w kuchni. Albo zwyczajnie nie ma na to ochoty. W takich chwilach warto mieć pod ręką niezawodny przepis na „ciasto leniwej gospodyni”. Może ci się przydać na wypadek niespodziewanej wizyty przyjaciół albo wówczas, gdy po prostu masz chęć na coś słodkiego, a jesteś zajęta innymi sprawami. Takim szybkim i banalnym w przygotowaniu ciastem jest na przykład bananowiec z miodem i orzechami. Wystarczy odmierzyć wszystkie składniki i wymieszać!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8017
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8017
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Składniki
Przygotuj keksówkę o wymiarach 30x11. Natłuść ją i oprósz mąką.
Obierz banany, włóż do dość dużej miski i rozgnieć je widelcem. Dołóż do bananów masło, miód, brązowy cukier, cukier waniliowy, jajka, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Wymieszaj krótko wszystkie składniki na średnich obrotach miksera. Nie przejmuj się, jeśli w uzyskanej masie będą grudki bananów.
Dodaj do miski mąkę i płatki owsiane. Wymieszaj szpatułką do połącznia wszystkich składników. Następnie dodaj ¾ porcji orzechów. Nie staraj się wymieszać ciasta zbyt dokładnie. Dzięki temu pozostanie zwarte i wilgotne.
Przelej ciasto do formy. Posyp z wierzchu resztą orzechów. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).