Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak i zapach mięty, do tego lekka kwaskowatość limonki. Tu nie będą nam potrzebne żadne barwniki.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4463
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5900
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4463
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5900
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Składniki
Tortownica 20 cm. Miętę płuczemy, osuszamy , rozdrabniamy w robocie dolewając na początek sok z 1/2 limonki.
Oba rodzaje mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym jajku, mąkę i mleko. Na koniec dodajemy rozdrobnioną miętę, mieszamy i doprawiamy sokiem z limonki.
Ciasto przekładamy do torownicy wysmarowanej margaryną. Na wierzch układamy plasterki limonki. Ciasto pieczemy w 180 C około 40 minut.
Ciasto jest bardzo orzeźwiające.