Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak i zapach mięty, do tego lekka kwaskowatość limonki. Tu nie będą nam potrzebne żadne barwniki.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5490
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8819
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7673
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5242
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5490
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8819
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7673
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5242
Składniki
Tortownica 20 cm. Miętę płuczemy, osuszamy , rozdrabniamy w robocie dolewając na początek sok z 1/2 limonki.
Oba rodzaje mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym jajku, mąkę i mleko. Na koniec dodajemy rozdrobnioną miętę, mieszamy i doprawiamy sokiem z limonki.
Ciasto przekładamy do torownicy wysmarowanej margaryną. Na wierzch układamy plasterki limonki. Ciasto pieczemy w 180 C około 40 minut.
Ciasto jest bardzo orzeźwiające.