Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Lion bez pieczenia
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 131
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 131
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 131
Składniki
W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego badaniu cały czas miksując. Masa wychodzi dość gęsta ubijanie trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią konsystencję. Blaszkę wyłożyć warstwą herbatników, wyłożyć masę kajmakową , odkładając 3 łyżki kajmaku na później. Rozsmarować i przykryć drugą warstwą herbatników. Wyłożyć połowę masy budyniowej i ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Drugą połowę masy budyniowej zmiksować z odłożonym kajmakiem do połączenia się składników. Przełożyć na herbatniki i rozsmarować. Wierzch posypać pokrojonymi drobno batonikami lion i posiekanymi orzeszkami. Schłodzić w lodówce. Smacznego!