Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Lion bez pieczenia z kremem budyniowym
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8417
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6772
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327171
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8417
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6772
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327171
Składniki
W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego badaniu cały czas miksując. Masa wychodzi dość gęsta ubijanie trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią konsystencję. Blaszkę wyłożyć warstwą herbatników, wyłożyć masę kajmakową , odkładając 3 łyżki kajmaku na później. Rozsmarować i przykryć drugą warstwą herbatników. Wyłożyć połowę masy budyniowej i ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Drugą połowę masy budyniowej zmiksować z odłożonym kajmakiem do połączenia się składników. Przełożyć na herbatniki i rozsmarować. Wierzch posypać pokrojonymi drobno batonikami lion i posiekanymi orzeszkami. Schłodzić w lodówce. Smacznego!