Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pracochłonne i nie należące do tanich ale warto zrobić przynajmniej raz w sezonie dojrzewania malin, ponieważ ze świeżymi owocami smakuje najlepiej.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Składniki
Biszkopt :Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać po jednym żółtku i przesiane obie mąki z proszkiem. Na koniec dodać gorącą wodę. Przelać do tortownicy o wymiarach 25/34 cm. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.
Beza Białka ubijać aż zmienią barwę na zupełnie białą. Wciąż ubijając dodawać po łyżce cukru i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Przełożyć do tej samej tortownicy, w której piekł się biszkopt. Piec przez 10 minut w temperaturze 160 stopni a następnie suszyć przez 2 godziny w temperaturze 120 stopni.
Warstwa malinowa: Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody. Po lekkim przestudzeniu, dodać 1 szklankę musu ze świeżych malin. Odstawić do lekkiego stężenia.
Bita śmietana: Zimną śmietanę ubić z łyżką cukru i serkiem mascarpone.
Składanie ciasta: Biszkopt- warstwa malinowa-bita śmietana- beza.