Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Blaszka do pieczenia 24 x 34 cm , robot, rondelek.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 1446
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 4033
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 1446
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 4033
Składniki
Z mandarynek wycisnąć sok. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem , wymieszać z produktami sypkimi, na końcu dodać sok z mandarynek , całość wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub do suchego patyczka. Wystudzone ciasto przekroić na połowę.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone oraz mus z marakuji, wymieszać, dodać krzepnącą galaretkę wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową . Ananasy osączyć z syropu, ułożyć na cieście.
Syrop z ananasów 1 szklanka wlać do rondelka , dodać 2 szklanki wody, zagotować, rozpuścić 2 galaretki , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce, pokroić na porcje.