Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowe"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3330
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3330
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając, dodawać stopniowo mąkę i olej, a na samym końcu – startą marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki.
Gdy uzyskasz puszystą masę, wyłożyć ciasto na blachę i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 55 min w temp. 200 stopni.
Przygotować polewę: połączyć wszystkie i podgrzewać na bardzo małym ogniu aż do chwili, gdy cały cukier ulegnie rozpuszczeniu. Po wystygnięciu polukrować nią ciasto – również musi być wystudzone.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium