Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna wiosenna klasyka
duży rondel z nieprzywierającą powłoką i z pokrywką
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1537
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 783
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1537
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 783
Składniki
Kapustę z odkrojonym głąbem zanurza się w lekko gotującej się wodzie i oddziela się stopniowo liście. Z liści wykrawa się zgrubienia na liściach. Można je posiekać i wrzucić potem do gotowania. Na patelni przesmaża się ryż z posiekaną cebulą. Gdy cebula zacznie się rumienić dodaje się mniej więcej połowę wody jak do ryżu i gotuje na pół miękko i doprawia solą. Ryż miesza się z mięsem i przyprawami. Masę nakłada się w liście i zawija. Gołąbki gotuje się w posolonym bulionie około 30 minut. Pod koniec można wyjąć kilka gołąbków aby było miejsce i bulion zaprawia się koncentratem i mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)