Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna wiosenna klasyka
duży rondel z nieprzywierającą powłoką i z pokrywką
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17411
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 345
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 920
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7284
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8776
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17411
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 345
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 920
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7284
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8776
Składniki
Kapustę z odkrojonym głąbem zanurza się w lekko gotującej się wodzie i oddziela się stopniowo liście. Z liści wykrawa się zgrubienia na liściach. Można je posiekać i wrzucić potem do gotowania. Na patelni przesmaża się ryż z posiekaną cebulą. Gdy cebula zacznie się rumienić dodaje się mniej więcej połowę wody jak do ryżu i gotuje na pół miękko i doprawia solą. Ryż miesza się z mięsem i przyprawami. Masę nakłada się w liście i zawija. Gołąbki gotuje się w posolonym bulionie około 30 minut. Pod koniec można wyjąć kilka gołąbków aby było miejsce i bulion zaprawia się koncentratem i mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)