Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna wiosenna klasyka
duży rondel z nieprzywierającą powłoką i z pokrywką
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Kapustę z odkrojonym głąbem zanurza się w lekko gotującej się wodzie i oddziela się stopniowo liście. Z liści wykrawa się zgrubienia na liściach. Można je posiekać i wrzucić potem do gotowania. Na patelni przesmaża się ryż z posiekaną cebulą. Gdy cebula zacznie się rumienić dodaje się mniej więcej połowę wody jak do ryżu i gotuje na pół miękko i doprawia solą. Ryż miesza się z mięsem i przyprawami. Masę nakłada się w liście i zawija. Gołąbki gotuje się w posolonym bulionie około 30 minut. Pod koniec można wyjąć kilka gołąbków aby było miejsce i bulion zaprawia się koncentratem i mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)