Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna wiosenna klasyka
duży rondel z nieprzywierającą powłoką i z pokrywką
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22119
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1903
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22119
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1903
Składniki
Kapustę z odkrojonym głąbem zanurza się w lekko gotującej się wodzie i oddziela się stopniowo liście. Z liści wykrawa się zgrubienia na liściach. Można je posiekać i wrzucić potem do gotowania. Na patelni przesmaża się ryż z posiekaną cebulą. Gdy cebula zacznie się rumienić dodaje się mniej więcej połowę wody jak do ryżu i gotuje na pół miękko i doprawia solą. Ryż miesza się z mięsem i przyprawami. Masę nakłada się w liście i zawija. Gołąbki gotuje się w posolonym bulionie około 30 minut. Pod koniec można wyjąć kilka gołąbków aby było miejsce i bulion zaprawia się koncentratem i mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)