Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 25559
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 59
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 96
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3628
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 382
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 25559
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 59
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 96
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3628
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 382
Składniki
1. Marchewka - trzemy na tarce o drobnych oczkach. 2. Rodzynki (ilość w zależności jak kto je lubi) moczymy w wodzie żeby zmiękły. 3. Piekarnik nastawiamy na 180°C żeby się nagrzał. 4. Jajka ubijamy mikserem z cukrem i cukrem wanilinowym - ok. 4 minuty. Zaczynamy powoli dolewać olej – ciasto w trakcie mieszania wchłonie cały. 5. Nie przestajemy ubijać i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z solą, proszkiem i sodą. Ciasto powinno być gęste. 6. Dodajemy cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, kardamon - ja dodaje dużo, ale dlatego że jestem fanka przypraw korzennych. 7.Dodajemy marchewkę i rodzynki - mieszamy. 8. Formę natłuszczamy lub wykładamy papierem do pieczenia. 9. Wlewamy ciasto i pieczemy je ok. 45-50 min.