Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 176
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 176
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
1. Marchewka - trzemy na tarce o drobnych oczkach. 2. Rodzynki (ilość w zależności jak kto je lubi) moczymy w wodzie żeby zmiękły. 3. Piekarnik nastawiamy na 180°C żeby się nagrzał. 4. Jajka ubijamy mikserem z cukrem i cukrem wanilinowym - ok. 4 minuty. Zaczynamy powoli dolewać olej – ciasto w trakcie mieszania wchłonie cały. 5. Nie przestajemy ubijać i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z solą, proszkiem i sodą. Ciasto powinno być gęste. 6. Dodajemy cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, kardamon - ja dodaje dużo, ale dlatego że jestem fanka przypraw korzennych. 7.Dodajemy marchewkę i rodzynki - mieszamy. 8. Formę natłuszczamy lub wykładamy papierem do pieczenia. 9. Wlewamy ciasto i pieczemy je ok. 45-50 min.