Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 367
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 686
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 367
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 686
Składniki
1. Marchewka - trzemy na tarce o drobnych oczkach. 2. Rodzynki (ilość w zależności jak kto je lubi) moczymy w wodzie żeby zmiękły. 3. Piekarnik nastawiamy na 180°C żeby się nagrzał. 4. Jajka ubijamy mikserem z cukrem i cukrem wanilinowym - ok. 4 minuty. Zaczynamy powoli dolewać olej – ciasto w trakcie mieszania wchłonie cały. 5. Nie przestajemy ubijać i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z solą, proszkiem i sodą. Ciasto powinno być gęste. 6. Dodajemy cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, kardamon - ja dodaje dużo, ale dlatego że jestem fanka przypraw korzennych. 7.Dodajemy marchewkę i rodzynki - mieszamy. 8. Formę natłuszczamy lub wykładamy papierem do pieczenia. 9. Wlewamy ciasto i pieczemy je ok. 45-50 min.