Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i nieskomplikowane w przygotowaniu ciasto marchewkowe. Dodatek marchewki sprawia że ciasto jest wilgotne i bardzo smaczne a jeszcze ta polewa z serka to już niebo w gębie.
tarka, tortownica, mikser, rondelek, papier do pieczenia,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 75
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 398
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 75
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 398
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubijamy mikserem z cukrem, cały czas ubijając cienkim strumieniem wlewamy olej. Przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Po wymieszaniu dodajemy startą marchewkę oraz posiekane orzechy włoskie( gdyby marchewka miała za dużo soku, należy ją co nieco odcisnąć). Całość mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 26 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 45- 50 minut. (najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto smarujemy polewą z serka topionego lub posypujemy cukrem pudrem. Polewa; Masło wkładamy do rondelka i rozpuszczamy na małym ogniu razem z serkiem topionym kremowym , następnie miksujemy powstałą masę z cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.