Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciasto marchewkowe z budyniem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1181
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4555
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 593
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1181
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4555
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 593
Składniki
Jajka w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem na jasną puszystą masę. Cienką strużką wlewamy olej stale miksując. Przyprawy, proszek do pieczenia, sodę mieszamy z mlekiem i dodajemy do ubitych jajek. Marchew obieramy, ścieramy na drobne wiórki, odsączamy. Orzechy drobno siekamy. Wszystko ze sobą łączymy, mieszamy ręcznie. Pieczemy przez 70 minut w temperaturze 160°C.
Budyń Sok marchewkowy Budyń waniliowy 20 g Sok z cytryny parę kropki Wszystko razem mieszamy i gotujemy.