Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciasto marchewkowe z budyniem
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 392
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11845
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 468
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 130
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 703
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 392
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11845
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 468
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 130
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 703
Składniki
Jajka w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem na jasną puszystą masę. Cienką strużką wlewamy olej stale miksując. Przyprawy, proszek do pieczenia, sodę mieszamy z mlekiem i dodajemy do ubitych jajek. Marchew obieramy, ścieramy na drobne wiórki, odsączamy. Orzechy drobno siekamy. Wszystko ze sobą łączymy, mieszamy ręcznie. Pieczemy przez 70 minut w temperaturze 160°C.
Budyń Sok marchewkowy Budyń waniliowy 20 g Sok z cytryny parę kropki Wszystko razem mieszamy i gotujemy.