Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to delikatne ciasto kakaowe przełożone masą budyniową na gorąco, które bazą jest sok marchewkowy. Dodatkowo mamy śmietankę i całość posypana jest okruszkami ciasta. Ciasto jest wysokie, eleganckie i przepyszne Zapraszam
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 292
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8794
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 527
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 292
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8794
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 527
Składniki
do garnka dajemy wode, olej,cukier kakao-mieszam i zagotowujemy-studzimy do temp pokojowej
białka ubijamy, pianę odkładamy
żółtka ubijamy z cukrem na jasną masę
dodajemy ostudzoną masę z kakao
dodajemy proszek do pieczenia i sodę
dodajemy mąkę-wszystko miksujemy
dodajemy pianę z białek-delikatnie mieszamy do połączenia
wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 35 min do suchego patyczka
z ostudzonego ciasta ścinamy górę i kroimy je na 3 cienkie spody
MASA MARCHEWKOWA
1 litr soku marchewkowego, 200g masła-podgrzewamy aż zacznie się gotować
w misce mieszamy budynie, mleko i cukier
wlewamy do gotującego się soku z masłem i mieszamy do zgestnienia
gorącą masą przekładamy spody i studzimy
ściętą górę ciasta kruszymy
żelatynę rozpuszczamy i studzimy
śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy przestudzoną żelatynę
wykładamy na ciasto i posypujemy okruszkami
ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc żeby się schłodziło