Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z lekką nutką pomarańczy jest rewelacyjne. Bardzo łatwe do przygotowanie i zawsze się udaje.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. jabłka obrać, pokroić w ósemki, oprószyć przyprawą do szarlotki.
Ciągle miksując bardzo powoli wlewać olej i maślankę. Następnie dodać startą marchewkę, otartą skórkę z pomarańczy i miksować przez chwilę na niskich obrotach.
Na końcu wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Gotowe ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy 23/34, ułożyć cząstki jabłek, posypać posiekanymi migdałami i kandyzowaną skórką pomarańczową.
Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i po około 10 minutach wyjąć gotowe ciasto.