Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z lekką nutką pomarańczy jest rewelacyjne. Bardzo łatwe do przygotowanie i zawsze się udaje.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. jabłka obrać, pokroić w ósemki, oprószyć przyprawą do szarlotki.
Ciągle miksując bardzo powoli wlewać olej i maślankę. Następnie dodać startą marchewkę, otartą skórkę z pomarańczy i miksować przez chwilę na niskich obrotach.
Na końcu wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Gotowe ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy 23/34, ułożyć cząstki jabłek, posypać posiekanymi migdałami i kandyzowaną skórką pomarańczową.
Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i po około 10 minutach wyjąć gotowe ciasto.