Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z lekką nutką pomarańczy jest rewelacyjne. Bardzo łatwe do przygotowanie i zawsze się udaje.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. jabłka obrać, pokroić w ósemki, oprószyć przyprawą do szarlotki.
Ciągle miksując bardzo powoli wlewać olej i maślankę. Następnie dodać startą marchewkę, otartą skórkę z pomarańczy i miksować przez chwilę na niskich obrotach.
Na końcu wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Gotowe ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy 23/34, ułożyć cząstki jabłek, posypać posiekanymi migdałami i kandyzowaną skórką pomarańczową.
Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i po około 10 minutach wyjąć gotowe ciasto.