Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto w klimacie nawiązującym do kończącego się lata.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 79
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 79
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Składniki
Marchew obieram, myję i ścieram na małych oczkach. Orzechy tnę na drobne kawałki, a jabłko myję, obieram, wycinam gniazdo nasienne i tnę w kostkę.Jaja ubijam na najwyższych obrotach, aż powstanie gładka masa. Nie przerywając miksowania dodaję stopniowo cukier, a gdy masa stanie się jednolita i puszysta, wlewam cienkim strumieniem olej rzepakowy. Następnie, miksując na małych obrotach, dodaję mąkę, sól, sodę i cynamon.
Do ciasta wrzucam marchew, jabłka i orzechy. Całość łączę za pomocą łyżki i wylewam na wyłożoną papierem blaszkę. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piekę około godziny do tzw. suchego patyczka.