Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-10-2025
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone znika w kilka minut z talerzy, więc trzeba się spieszyć, aby go spróbować! Przygotuj je dla całej rodziny.
Tortownica o wielkości ok. 24 cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Składniki
Jajka ubij z cukrem na wysokich obrotach, aby masa zrobiła się jasna i puszysta. Dodawaj stopniowo mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Na koniec wlej olej i dalej miksuj aż do połączenia. Ciasto przelej do tortownicy o wielkości około 24 cm i piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 40 minut.
W tym czasie zrób krem. Zmiksuj mascarpone ze śmietanką, cukrem pudrem i aromatem waniliowym.
Kiedy ciasto delikatnie przestygnie, podziel je na dwie części z pomocą ostrego noża. Wyłóż spód połową kremu mascarpone. Przykryj drugą częścią ciasta i na wierzchu również rozsmaruj krem.
Posyp całość cynamonem.