Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone znika w kilka minut z talerzy, więc trzeba się spieszyć, aby go spróbować! Przygotuj je dla całej rodziny.
Tortownica o wielkości ok. 24 cm
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2189
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4693
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2189
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4693
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Składniki
Jajka ubij z cukrem na wysokich obrotach, aby masa zrobiła się jasna i puszysta. Dodawaj stopniowo mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Na koniec wlej olej i dalej miksuj aż do połączenia. Ciasto przelej do tortownicy o wielkości około 24 cm i piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 40 minut.
W tym czasie zrób krem. Zmiksuj mascarpone ze śmietanką, cukrem pudrem i aromatem waniliowym.
Kiedy ciasto delikatnie przestygnie, podziel je na dwie części z pomocą ostrego noża. Wyłóż spód połową kremu mascarpone. Przykryj drugą częścią ciasta i na wierzchu również rozsmaruj krem.
Posyp całość cynamonem.