Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciacho :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Stopniowo dodawać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Na końcu dodać startą marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki ( 36x24) i piec 40 min. Po ostudzeniu przekroić na dwie części.
2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić kaszę mannę i wlać do gotującego się mleka. Gotujemy, aż do zgęstnienia cały czas mieszając. Ostudzić.
Margarynę utrzeć na puch, dodawać stopniowo masę i ucierać razem. Masą przełożyć ciasto.
Do miski wsypać cukier, wlać wodę i ucierać do uzyskania gładkiej masy. Polać ciasto.