Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciacho :)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Stopniowo dodawać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Na końcu dodać startą marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki ( 36x24) i piec 40 min. Po ostudzeniu przekroić na dwie części.
2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić kaszę mannę i wlać do gotującego się mleka. Gotujemy, aż do zgęstnienia cały czas mieszając. Ostudzić.
Margarynę utrzeć na puch, dodawać stopniowo masę i ucierać razem. Masą przełożyć ciasto.
Do miski wsypać cukier, wlać wodę i ucierać do uzyskania gładkiej masy. Polać ciasto.