Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne korzenne ciasto z dodatkiem orzechów i rodzynek rozpływa się w ustach a śmietanowy krem dodaje mu jeszcze większej delikatności.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Składniki
Wszystkie składniki suche mieszamy razem w jednej misce (mąka, cukier, soda, sól, proszek do pieczenia, cynamon, przyprawa do piernika)
W drugiej misce rozbełtać jajka i wymieszać z olejem. Dodać do suchych składników. Dodać mus jabłkowy, marchew, orzechyy i rodzynki. Wszystko wymieszać łyzką.
Przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40-45 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Po upieczeniu wystudzic.
Dobrze schłodzoną śmietanke ubijać aż zacznie gęstnieć. Następnie dodać śmietan- fixy wymieszane z cukrem pudrem. Ubijać do momentu aż śmietana będzie sztywna. Następnie powoli dodawać serek i ubijać na jednolitą masę.
Gotowy krem wyłożyć na ciasto. Schłodzic w lodówce. SMACZNEGO!!!