Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i aromatyczne placek na świąteczny stół.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2244
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3313
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1361
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2115
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2244
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3313
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1361
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2115
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem, wlać olej i dodać szczyptę soli. Następnie ucierać dalej i stopniowo dodawać marchewkę, buraczki, mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszać z przyprawą do piernika i ubitą na sztywno pianą z białek. Przełożyć do podłużnej foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone, w razie potrzeby dopiec. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.