Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jesienne nie tylko świąteczne. Ciasto keksowe, miękkie ale z chrupiącymi dodatkami, bardzo pyszne.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 210
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 209
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7562
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 210
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 209
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7562
Składniki
Ciasto- Żółtka zmiksować z połową cukru. Przesiać tam mąkę z proszkiem i sodą. Mieszać łopatką, dolewając maślankę potem olej. Można jeszcze zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Następnie porcjami wmieszać w ciasto. Dodać resztę składników.Jabłka dałam ze słoika ale można zetrzeć świeże i odcisnąć. Wymieszać i wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok.1 godz. w 175 * C. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia.Sprawdzić patyczkiem, czy upieczone.
Lukier- Utrzeć cukier puder z ekstraktem albo sokiem cytrynowym i stopniowo minimalnie dolewanej gorącej wody, na lejącą papkę. Posmarować zimne ciasto.
Zaraz posypać płatkami migdałowymi.
Dodatkowo polać w esy-floresy, roztopioną białą albo ciemną czekoladą. Wtedy płatki migdałowe będą lepiej przyklejone.