Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto polecam dla osób, które lubią w cieście smak mięty.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68740
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68740
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Składniki
Wszystkie składniki oprócz owoców i czekolady dać do miski i dokładnie wymieszać, np. mikserem. Następnie wlać do blaszki. Na wierzchu powkładać pionowo plasterki jabłek lub też innych owoców. Na owoce położyć kawałki nadziewanej czekolady miętowej. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45-50 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wyjęciu ciasta z piekarnika (jeszcze gorącego) rozsmarować czekoladę łyżeczką po wierzchu ciasta), pozostawić do wystygnięcia. SMACZNEGO !!!