Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste do przygotowania i pyszne ciasto.
blacha 23 cm x 23 cm,
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10141
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 579
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 46
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 222
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10141
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 579
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 46
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 222
Składniki
Blachę o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników.
Mleko wraz z cukrem i cukrem waniliowym zagotować i ostudzić. Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, dodać mleko oraz mleko w proszku i zmiksować.
Połowę masy wyłożyć na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Masę krówkową równomiernie rozprowadzić na herbatnikach.
Bezpośrednio na masę krówkową wyłożyć resztę masy mlecznej i przykryć ją kolejną warstwą herbatników.
Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do rondelka, dodać mleko i podgrzewać do momentu aż czekolada rozpuści się. Dodać orzechy i wymieszać.
Dodać orzechy i wymieszać. Lekko ostudzoną polewę rozprowadzić na herbatnikach. Ciasto schłodzić.