Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste do przygotowania i pyszne ciasto.
blacha 23 cm x 23 cm,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2672
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2672
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2982
Składniki
Blachę o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników.
Mleko wraz z cukrem i cukrem waniliowym zagotować i ostudzić. Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, dodać mleko oraz mleko w proszku i zmiksować.
Połowę masy wyłożyć na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Masę krówkową równomiernie rozprowadzić na herbatnikach.
Bezpośrednio na masę krówkową wyłożyć resztę masy mlecznej i przykryć ją kolejną warstwą herbatników.
Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do rondelka, dodać mleko i podgrzewać do momentu aż czekolada rozpuści się. Dodać orzechy i wymieszać.
Dodać orzechy i wymieszać. Lekko ostudzoną polewę rozprowadzić na herbatnikach. Ciasto schłodzić.