Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste do przygotowania i pyszne ciasto.
blacha 23 cm x 23 cm,
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2783
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 763
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2783
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 763
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Blachę o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników.
Mleko wraz z cukrem i cukrem waniliowym zagotować i ostudzić. Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, dodać mleko oraz mleko w proszku i zmiksować.
Połowę masy wyłożyć na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Masę krówkową równomiernie rozprowadzić na herbatnikach.
Bezpośrednio na masę krówkową wyłożyć resztę masy mlecznej i przykryć ją kolejną warstwą herbatników.
Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do rondelka, dodać mleko i podgrzewać do momentu aż czekolada rozpuści się. Dodać orzechy i wymieszać.
Dodać orzechy i wymieszać. Lekko ostudzoną polewę rozprowadzić na herbatnikach. Ciasto schłodzić.