Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może, gdzie indziej są ziemie piękniejsze...lecz sercu jest droższa piosenka nad Wisłą i piasek Mazowsza... Babcia takie ciasto robiła.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 73
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 398
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 73
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 398
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku na wolnym ogniu. Dodać cukier i miód. Mieszać i podgrzewać aż cukier się rozpuści. Do przestudzonego masła dodać mąkę wymieszaną z sodą i jajka. Wyrobić ciasto. Podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować do kształtu foremki i upiec placki. Pieczenie 180 stopni - ok 10 -12 min. Ugotować kaszę na mleku. Utrzeć masło i stopniowo dodawać cukier i ugotowaną, wystudzoną kaszkę. Dodać jeszcze spirytus, sok z cytryny i dobrze wymieszać. Poskładać ciasto - place, krem, placek, powidła - jeśli potrzeba, to zagrzać, żeby się lepiej smarowały, placek, krem, placek. Wierzch polać polewą czekoladową - masło rozpuścić w rondelku z dodatkiem cukru, wody i kakao. Udekorować wg uznania. Smacznego.