Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste, szybkie do przygotowania, bez pieczenia. Ciasto składa się z dwóch warstw masy, pierwsza to masa budyniowa z dodatkiem pysznych cukierków Michałek, druga masa to kakaowa na bazie śmietany a to wszystko posypane pokruszonymi cukierkami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9219
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9219
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1363
Składniki
1. Herbatniki moczymy w połowie szklanki mleka i układamy na dnie formy. Następnie smarujemy masą krówkową.
2. Dwie szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki mleka rozrabiamy budynie z cukrem i wlewamy do gotującego się mleka, ciągle mieszając aż powstanie nam gęsta konsystencja. Budyń studzimy. 3. Margaryny miksujemy i stopniowo dodajemy budyń. Cukierki drobno kroimy i łączymy z masą. Masę wykładamy na masę krówkową i ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku.
4. Ciastka smarujemy dżem porzeczkowym.
5. Przygotowujemy masę kakaową, śmietany miksujemy razem ze śnieżką, dodajemy namoczoną w małej ilości wody żelatynę i kakao. 6. Masę kakaową wykładamy na dżem i posypujemy startymi na tarce o dużych oczkach cukierkami Michałek. 7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
8. Ciasto gotowe. 9. Smacznego