Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto o bogatym aromacie i kontraście słodkości i kwaskowatości. Rewelacyjne.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 284
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 795
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22718
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 284
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 795
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22718
Składniki
Tortownica 20 cm posmarowana margaryną i posypana bułką tartą. Miętę płuczemy, osuszamy , rozdrabniamy w robocie 1 sokiem z cytryny.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym jajku, mąkę i mleko. Na koniec dodajemy rozdrobnioną miętę, mieszamy.
Ciasto przekładamy do torownicy. Łodygi rabarbaru tniemy na romby o boku ok. 3-4 cm i układamy na cieście. Możemy je lekko docisnąć. Ciasto pieczemy w 180 C około 50 minut.
Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.