Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto o bogatym aromacie i kontraście słodkości i kwaskowatości. Rewelacyjne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Tortownica 20 cm posmarowana margaryną i posypana bułką tartą. Miętę płuczemy, osuszamy , rozdrabniamy w robocie 1 sokiem z cytryny.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym jajku, mąkę i mleko. Na koniec dodajemy rozdrobnioną miętę, mieszamy.
Ciasto przekładamy do torownicy. Łodygi rabarbaru tniemy na romby o boku ok. 3-4 cm i układamy na cieście. Możemy je lekko docisnąć. Ciasto pieczemy w 180 C około 50 minut.
Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.