Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto miodowe z orzechami.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16811
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9481
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2057
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4062
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 654
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 323
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16811
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9481
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2057
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4062
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 654
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 323
Składniki
Ciasto wyrobić ze wszystkich podanych składników (mąkę dodawać małymi porcjami). Podzielić na dwie równe części. Składniki masy orzechowej (oprócz orzechów) rozpuścić i dodać orzechy. Jedną część ciasta rozwałkować i nałożyć na nią masę orzechową. Piec na pergaminie w piekarniku nagrzanym do 170* przez 15 minut. Drugą część ciasta piec samą w piekarniku nagrzanym do 170* przez 10-15 minut. W czasie pieczenia drugiej części ciasta ze wszystkich składników (oprócz masła) ugotować budyń, cały czas energicznie mieszając. Nadal gotując na małym ogniu dodać masło i delikatnie mieszając połączyć z budyniem, chwilkę ostudzić. Ciepły budyń wlać na upieczony ( drugi) placek i przykryć plackiem nr1 ( z orzechami). Ciasto odstawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki