Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znika błyskawicznie i to dowód, że jest pyszne. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Składniki
Masło utrzeć na puch. Dodać cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodać płynny miód i po jednym jajku ciągle ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i imbirem. Stopniowo dodawać do masy i mieszać najlepiej szpatułką. Dodać jeszcze orzechy. Jabłka ( ze skórką albo bez skórki) pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w półksiężyce. Cisto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Powciskać w ciasto jabłka. Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Ciasto wystudzić na kratce. Można osypać cukrem pudrem. Smacznego.