Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znika błyskawicznie i to dowód, że jest pyszne. Polecam.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 53
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2099
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3696
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 37
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1385
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 53
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2099
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3696
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 37
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1385
Składniki
Masło utrzeć na puch. Dodać cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodać płynny miód i po jednym jajku ciągle ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i imbirem. Stopniowo dodawać do masy i mieszać najlepiej szpatułką. Dodać jeszcze orzechy. Jabłka ( ze skórką albo bez skórki) pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w półksiężyce. Cisto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Powciskać w ciasto jabłka. Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Ciasto wystudzić na kratce. Można osypać cukrem pudrem. Smacznego.