Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znika błyskawicznie i to dowód, że jest pyszne. Polecam.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Masło utrzeć na puch. Dodać cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodać płynny miód i po jednym jajku ciągle ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i imbirem. Stopniowo dodawać do masy i mieszać najlepiej szpatułką. Dodać jeszcze orzechy. Jabłka ( ze skórką albo bez skórki) pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w półksiężyce. Cisto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Powciskać w ciasto jabłka. Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Ciasto wystudzić na kratce. Można osypać cukrem pudrem. Smacznego.