Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nazywa się mleczne, ponieważ zrobione jest na mleku. Tak naprawdę, to poprostu murzynek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35868
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35868
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Margarynę, cukier, mleko i kakao zagotować. Odstawić do wystudzenia. Kiedy przestygnie dodać powidła, mąkę, proszek, sodę i cynamon. Zmiksować i wbić jajka. Ponownie zmiksować. Tak przygotowane ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 50 minut.
Przygotować polewę. Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka. Dodać śmietanę i podgrzewać cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Wystudzone ciasto, udekorować polewą.