Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowe z warstwą soczystych brzoskwiń, jabłek i kokosa, przykrytych chrupiącą czekoladą.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10848
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6228
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13155
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4886
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10848
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6228
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13155
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4886
Składniki
Zmiksować składniki na ciasto: jajka, cukier, olej, kakao, mąkę, proszek i aromaty. Ciasto wyłożyć (będzie gęste) na dużą, prostokątną blachę (wysypaną bułką tartą).
Bezpośrednio wyjęte z puszki (nie odsączać, przy pieczeniu ładnie puszczą sok) brzoskwinie pokroić w kostkę i wyłożyć na ciasto. Na brzoskwinie wysypać rodzynki. Jabłka pokroić w kostkę i wyłożyć na ciasto. Owoce posypać obficie (wierzch ma być prawie biały) wiórkami kokosowymi.
Piec w piekarniku ok. 45 min w temp./ 180 stopni
Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu Na wystudzone ciasto wylewać strużkami polewę formując mozaikę.